Achtergrondinformatie Polyurethaan Coating

Polyurethaan

Polyurethaan coating is een kunststoflaag die sterk en flexibel is. Het bestaat uit twee componenten:
1. Een hard component: verharder
2. Een zacht component: polyurethaan hars

De finishlaag is sterk, buigzaam en slijtvast. Het bijzondere aan polyurethaan coating is dat producten in allerlei vormen gesprayd en in verschillende vormen gegoten kunnen worden. Driedimensionale producten zijn geen probleem. Door de onderlinge verhouding tussen de componenten aan te passen, kunnen we de optimale eigenschappen voor uw toepassing creëren.

Bovendien kunnen we de eigenschappen verder verbeteren door diverse toevoegingen aan de PU-compound toe te passen. Hierdoor kunnen we producten brandvertragend, ultravioletbestendig en zeewaterbestendig maken.

Eigenschappen PU coating: 

Toepassingen / het materiaal

PU coating 1

Het polymeer heeft unieke kenmerken, zoals: slijtvast, veerkrachtig, bestand tegen lage tempraturen, hoge treksterkte en een hoog dempend vermogen. De verhouding di-isocyanaat en diol groepen maakt het mogelijk de PU respectievelijk hardere of zachtere eigenschappen te geven. Dus meer isocyanaat maakt PU harder en meer polyol zachter. Verder heeft PU een lage waterdoordringbaarheid.

De eigenschappen van polyurethaan, zoals de hardheid, flexibiliteit en chemische resistentie, kunnen worden aangepast door de keuze van de di-isocyanaat en de diol/polyol en de reactieomstandigheden. Dit maakt polyurethaan geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals coatings, isolatie, schuimrubber, elastomeren en lijm.

PU coating 2

Polyurethaan is een polymeer dat wordt gevormd door de reactie van een di-isocyanaat met een diol of een polyol. Tijdens deze reactie ontstaan er urethaanbindingen tussen de moleculen, wat resulteert in een lange keten van polymeren.

Polyurethaan (PU) is een groot onderdeel van de synthetische polymeren. Met een weide toepasbaarheid. Het polymeer vormt zich uit di-isocyanaat en een diol groep, hieronder weergeven in de reactievergelijking.