Hoge druk coaten

Hoge druk spray techniek   

Hoge druk sprayen van polyurethaan coating is een methode voor het aanbrengen van een beschermende coating op oppervlakken met behulp van een hogedrukspuit. Bij deze methode wordt de polyurethaancoating in vloeibare vorm gemengd met een verharder en vervolgens onder hoge druk op het oppervlak gespoten.

(Bovendien kunnen coatings die met deze methode zijn aangebracht, een hogere hechting en duurzaamheid hebben dan coatings die met andere methoden zijn aangebracht).

Voordeel coaten met hoge drukmachine

Een groot voordeel van sprayen met een hoge drukmachine is dat de coating in dunne lagen aangebracht kan worden en een naadloze afwerking heeft.

De meest voorkomende producten die wij coaten met een hoge drukmachine zijn:

Werkwijze

Eerst worden de technische schuimen behandeld met een primer.

Daarna wordt de coating in lagen aangebracht. Hierna worden de technische schuimen gedroogd in een droogkamer. Als laatste wordt een afwerklaag in de gewenste kleur op het schuimdeel gesprayd.

Onze coatings bieden een uitstekende bescherming tegen vocht, stof en mechanische belasting en zijn daarom een ideale keuze voor het beschermen van gevoelige elektronica, zoals optische lenzen en chips.

Gecoate technische schuimen zijn perfect voor gebruik in medische- en cleanroom omgevingen. We kunnen deze schuimen voorzien van polyurethaan coating, die is getest op uitgassing en uitdampen. Hierdoor wordt het risico op deeltjes en verontreiniging of besmetting met een chemische stof of bacterie verminderd. De gecoate schuiminterieurs bieden een ideale oplossing voor toepassingen waarbij schone omgevingen essentieel zijn.

Het voldoet aan de cleanroom normen binnen de mechatronica industrie. Het gecoate schuim is ook uitermate geschikt voor medische toepassingen, omdat het zich makkelijk laat reinigen en toch de veerkracht en eigenschappen van schuim blijft behouden.

Enkele voordelen van schuim of foam coaten zijn:

Kofferinterieurs

Technische schuimdelen